Skönhet

Nagelgrejor

Professionell nailart inkluderar måla och dekorera naglar med färgade mönster, material och ädelstenar för att belysa den traditionella manikyren och tillbehör en klänning. Under de senaste åren har nailart upplevt en riktig boom – genomträngande högmod och populärkultur – och blivit en viktig resurs för en ny generation kvinnor som vill uttrycka sin individualitet och personliga stil genom sitt arbete. manikyr.

Medan de traditionella färgerna på den röda pelaren och rosa balettskon har dominerat marknaden för nailart – för att symbolisera klassisk feminin elegans och mognad – används våra naglar nu som en duk för freestyle konstnärskraft. Skönhetsbutiker finns i överflöd med ett brett utbud av iögonfallande glasyrfärger, samt säsongsdekaler, blad och 3D-ritningar, medan skönhetssalonger erbjuder specialiserade nailarttjänster.

Denna sida kommer att utforska professionell nailart, inklusive dess historia, liksom de olika typerna av nailarttekniker och design som idag erbjuds av nail art artister.
nailartens historia

Människor har målade naglarna i tusentals år och de forntida kineserna och egypterna var bland de första som var kreativa med naglarna. Kineserna skulle applicera en polermedel på deras, vilket skulle ha skapat en rosa finish efter flera timmar, medan egypterna använde nagelfärg som en indikation på deras sociala status. De av de övre klasserna brukade bära djupa rost röda toner, ofta med gyllene nyanser. Dessa har dekorerats med juice av en henna och har i syfte att överraskande kontrastera de ljusare nyanser som bärs av de lägre lagen i samhället. Inka-civilisationen är också känd för sin design av nailart med örntryck.

Moderniseringen av spikartekniker är synonymt med nittonhundratalet, då manikyren verkligen tog fart, skapade kommersiella möjligheter och en marknad för skönhetssalonger. Den industriella revolutionen gav upphov till ett brett utbud av lack och nagellack, många av dem tillverkade med lysande bilfärger.
Detta är den revolutionära idén om den franska make-up artisten Michelle Manard, som använde bilformeln för att producera en lysande nagellack. Efter den ursprungliga idén om Manard samlades Charles och Joseph Revson och Charles Lachman, kloka affärsmän, för att skapa en matt polsk utan spår. De lanserade sedan sitt företag, Revlon 1932, som var det första skönhetsmärket som sålde moderna glasurer.

Under 1900-talet fortsatte marknaden för nailart att växa. På 1930-talet rådde ”månmanikyren” och rökiga nyanser fram till 1950-talet, då ljusröda naglar ockuperade en central plats. På 1960-talet var nagelfärger mer neutrala fram till 1980-talet, då färgen kom tillbaka som blommiga fuchsia, neon och ljusröda. På 90-talet bar kvinnor allt mörkare nagelfärger, särskilt Rouge Noir / Vamp-skuggan från Chanel.
nailart i dag

Under de senaste tio åren har efterfrågan på bitande naglar verkligen tagit fart och idag förändras manikyrernas tendenser varje vecka. Oavsett tillfälle, humör eller klänning finns det en glasyr, ett verktyg och en teknik att slutföra. Det har aldrig varit lättare att uttrycka kreativitet och individualitet på ett så kraftfullt och bekvämt sätt.
Professionella spikartekniker och verktyg
Skönhetssalonger erbjuder en rad professionella nailarttjänster för alla budgetar och tillfällen. Även om det är möjligt att köpa gör-det-själv-spikkonstsatser, så gör en tid med en nailartnär grund för bättre och mer hållbara nageldesigner som kan vara svåra att nå. -också.
Nedan finns en lista över de mest populära teknikerna för behandling av naglar som erbjuds av skönhetssalonger:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *